Niut Club Community

Förändringarna som kommer efter en graviditet

Tre förlossningar har min kropp klarat av. Tre förlossningar som lämnat sina spår. Vissa jag älskar, andra inte lika mycket. Ett åderbråck mellan benen som visserligen inte syns för någon annan än mig, små söta bristningar på min mage och en hel del lös hud.

Jag har alltid haft bra självkänsla. Men 18 åriga Lovisa var inte snäll mot sig själv. Trots att jag förstod mitt egna värde var det väldig lätt att jämföra sig med andra. Men ju äldre jag blev desto snällare blev jag mot mig och min kropp. Tills förändringar jag inte kan styra kom.

Min första gravitet blev ett kejsarsnitt. 4 veckor efter kejsarsnittet fick jag ÄNTLIGEN ta bort tejpen. Det var nervöst. Skulle de se bra ut? Skulle de synas? När tejpen väl var borta så grät jag hejdlöst. Jag minns att jag sa till Buster ”jag har förstört min kropp”. Jag skulle aldrig bli som jag var innan, och det kändes jobbigt. De tog mig några månader att bli snäll mot mig själv igen och att äntligen se mitt ärr som en tatuering av Todd.


Min andra graviditet gav mig åderbråck längs hela mitt vänstra ben. Det såg ut som ormar längs benen och jag tvingade mig själv att ha kjol för att inte skämmas. Jag som aldrig tidigare satt gränser för hur jag ska klä mig.

Min tredje graviditet, och nu borde jag ju vara van att kroppen ändras. Men på något sätt så kastas jag tillbaka till hur 18 åriga Lovisa såg på sig själv. Jag jämför mig med alla andra.
”Det har gått 4 månader nu och du har alla dina gravid kilon kvar”. Jag vill ju också vara en förebild, men det är tufft när man inte är där mentalt.

Jag pratar väldigt öppet till Buster om mina osäkerheter. Det blir självklart för mig eftersom dom också påverkat vårat sexliv. För det var tufft att komma igång när jag inte kände igen min kropp. Jag kunde inte känna mig sexig eller bekväm i min ”nya” kropp.
Buster har alltid höjt mig, vilket han även gjort i dom här situationerna. Men vi vet alla hur mycket vi lyssnar på andra när man mår dåligt.. inte särkillt mycket. 
Men för att börja vart jag startade, min kropp har burit och fött tre underbara barn. Min kropp är fantastik, mina valkar är fantastiska, mina bristningar är fantastiska. Det tar bara en stund att vänja sig. Och jag tror det är exakt de, det är inte kroppen jag ”hatar”, det tar bara en stund att vänja sig vid förändringarna som kommer efter en graviditet och förlossning. Sakta men säkert är jag påväg dit.

/Lojsan
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 8Z6hfu (motverkar spam)
Inga kommentarer
ARTIKEL 1 1.1  | Visa alla 

Mina sidor

Glömt lösenordet?
Ange din e-mail